Екологічність ППУ

Розглядаючи пінополіуретан, екологічність цього матеріалу просто неможливо залишити без уваги. Сучасні види ППУ абсолютно нешкідливі і безпечні. Головне – вибирати поролон від перевірених виробників. Компанія АСАТ пропонує екологічно чистий пінополіуретан провідного українського бренду Інтерфом. Якість продукції Інтерфом підтверджено в ході лабораторних випробувань і документально засвідчено!

Екологічність ППУ: склад і структура матеріалу

Пінополіуретан складається з однорозмірних осередків, в яких міститься газ. Осередки однакові, завдяки чому матеріал виходить легким і еластичним. На сам газ припадає приблизно 95% складу ППУ, а решта% – це твердий полімер.

За структурою поролон нагадує звичайну мильну піну. У виробництві ППУ використовуються спеціальні полімери, які відносяться до групи НСОО. У цих еластомерах не містяться і не скупчуються шкідливі канцерогени – фенол, азбест і формальдегід. Отже, можна зробити висновок, що склад пінополіуретану безпечний для людини і навколишнього середовища.

Поролон: екологічність і шкода

Екологічність поролону зробила його неймовірно популярним. Кожна людина щодня стикається з ППУ в повсякденному житті. Його використовують:

  • в меблевій промисловості;
  • в будівництві;
  • в автопромисловості і в багатьох інших сферах.

Поролон зазвичай виступає в якості наповнювача. Але ним також можна утеплювати і обробляти стіни (мова йде про звукопоглинаючі акустичні ППУ). Поролон зустрічається в матрацах, диванах, автомобільних кріслах, спортивному та медичному обладнанні.

Ми контактуємо з ППУ тісно і регулярно, не отримуючи ніякої шкоди. Незважаючи на це, у матеріалу є противники, які стверджують, що пінополіуретан шкідливий і токсичний. Ці побоювання пов’язані із застарілою методикою виробництва спінених полімерів, за якою в якості газу використовувався фреон.

Сьогодні вищеописаний спосіб виробництва ППУ практично не використовується. Його продовжують  практикувати тільки недобросовісні фірми, які намагаються здешевити виробництво. Українська компанія Інтерфом, продукція якої представлена ​​в торговому домі АСАТ, повністю відмовилася від фреону і замість його використала інші піноутворювачі: оліями, водою і т.д.

У суміш для спінювання пінополіуретану також входять поліол і поліізоціанат. Ці речовини багаторазово випробувані на еко безпеку. Вони відповідають не тільки українським, а й європейським стандартам якості.

Додаткові переваги ППУ

ППУ від компанії АСАТ нешкідливий як для навколишнього середовища, так і для здоров’я людини. Більше того, цей матеріал є гіпоалергенним, тому ідеально підходить для виробництва дитячих товарів (меблів, обладнання і т.д.). А ще до переваг пінополіуретану від АСАТ відносяться:

  • біологічна несприйнятливість (ППУ не руйнується мікроорганізмами, не схильний до пліснявіння і розкладання, стійкий до появи грибка);
  • різноманіття еластичності (ППУ може бути від супер-м’якого до максимально жорсткого);
  • підвищена комфортність (саме ППУ використовується для виробництва ортопедичного меблів);
  • безперешкодна повітропроникність (за рахунок пористості і повітряної структури);
  • здатність сполучатися з іншими видами меблевих наповнювачів (натуральними і синтетичними);
  • зручність транспортування (за рахунок порівняно невеликої ваги і можливості стискатися, а потім відновлювати початкову форму).

Замовляйте ППУ на офіційному сайті компанії АСАТ і насолоджуйтеся неперевершеною якістю за лояльну ціну!